De ce Pielea iubește Vitamina E?

Vitamina E + Pielea Ta = LOVE

vitamina E capsule

Vitamina E este una dintre cele mai cunoscute vitamine din domeniul beauty. Și este posibil să o găsești mai în toate cremele. Dar de ce? Este atât de bună?

Răspunsul este da. Este extrem de esențială pentru sănătatea corpului și a pielii. Este prezentă în membrana celulei. Deci, eu zic că-i importantă.

Hai să-ți povestesc un pic despre ea. Este o vitamină liposolubilă, adică îi place să se joace cu uleiul. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reții despre ea este că are un efect antioxidant puternic și protejează împotriva degradării cauzate de radicalii liberi.

Nu trebuie să lipsească nici din dieta ta și nici din produsele tale de îngrijire. Se poate introduce în orice produs cosmetic care conține și ulei.

Ca aplicație cosmetică este utilă pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare după expunerea la soare, protecție împotriva factorilor de mediu.

Este un lichid uleios de vâscozitate medie și cu o culoare galben-maronie. Are un ușor miros. Se poate achiziționa de la farmacie sub formă de capsule gelatinoase sau de la cei care comercializează ingrediente cosmetice. Cea de la farmacie este destinată și consumului intern, pe când cealaltă este doar pentru uz cosmetic.

Proprietățile vitaminei E

  • antioxidant potent;
  • întârzie procesul de oxidare (râncezire);
  • agent stabilizator pentru uleiuri, unturi, preparate anhidre;
  • proprietăți antirid;
  • regeneratoare;
  • calmant cutanat și antiinflamator;
  • contribuie la buna funcționare a barierei naturale a pielii;
  • protejează pielea de daunele factorilor de mediu;
  • îmbunătățește elasticitatea pielii.

Vitamina E – proprietăți de conservare????

Amploarea trendului de frumusețe naturală și de preparare a produselor cosmetice acasă a dus la folosirea acestei minunate vitamine în mod greșit.

90% din tutoriale și persoanele care își prepară singure produse cosmetice (și unii chiar le comercializează) folosesc vitamina E pe post de conservant.

Un conservant este un ingredient cosmetic destinat produselor care conțin apă pentru a împiedica formarea bacteriilor în acel produs. Astfel, conservantul trebuie să fie solubil în apă. Vitamina E, cum scriam mai sus, este liposolubilă și acționează doar asupra uleiului. Nu are nici un fel de proprietăți de conservare.

Repet: Vitamina E nu are nici un fel de proprietăți de conservare pentru produsele care conțin apă (apă florală, aloe vera).

Zic eu că am lămurit acest lucru și dacă vrei să-ți prepari ceva care conține apă, să-ți amintești că ai nevoie de un conservant care nu este vitamina E.

vitamina E migdale

Să nu uităm de această minunată vitamina și în alimentație. Ea este prezentă în migdale, nuci, spanac, ardei gras, legume cu frunze verzi, germeni de grâu, caise și trebuie să-l menționez pe Dl avocado :).

avocado lectii de frumusete

Poți încerca o mască cu vitamina E , una pentru curățare și purificare, sau chiar un ser pentru ten. În orice variantă alegi, ea va aduce multe beneficii pielii și corpului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *