Uleiul de morcovi – preparare și proprietăți

uleiul de morcovi

Uleiul de morcovi este o sursă excelentă de betacaroten (precursor al vitaminei A) care se găsește în morcovi, dar cum nu putem să stăm toată ziua să ronțăim la morcovi, acesta este un bun remediu pentru piele și păr.

Trebuie să menționez că există ulei esențial din semințe de morcov și ulei macerat de morcovi. Astăzi îți povestec despre cel macerat pe care poți să ți-l prepari chiar și tu.

Ce face uleiul de morcovi

Face foarte bine :)) și are o mulțime de beneficii care îl fac special.

  • este un excelent ulei pentru plajă pentru că ajută pielea să se bronzeze uniform și cu o culoare ciocolatie (testat de mine în urmă cu două veri, când am avut cel mai frumos și intens bronz ever);
  • este antioxidant;
  • luminează tenul;
  • oferă pielii un aspect radiant;
  • este revitalizat;
  •  îmbunătățește elasticitatea;
  •  ajută pielea să-și revină după expunerea excesivă la soare;
  • stimulează creșterea părului;
  • vindecă pielea afectată de eczeme, iritații, dermatite;
  • întinde ridurile;
  • ajută tenul pătat;
  • are o culoare superbă.
uleiul de morcovi

Cine poate folosi ulei de morcovi?

Oricine, dar este foarte indicat dacă ai tenul obosit, tern, palid, uscat sau te-ai expus prea mult la soare. Acesta este și motivul pentru care îți recomand o cură cu ulei de morcovi pentru piele.

Cum să prepari singură uleiul de morcovi?

Cel cosmetic care se găsește în unele magazine de tip plafar este preparat prin macerare. De obicei se folosește uleiul de floarea soarelui.

Varianta mai simplă și care necesită o invesției mai mică este să ți-l prepari singurică.

Ai nevoie de morcovi și ulei extravirgin de măsline sau ulei de cocos. Eu prefer uleiul de cocos pentru mirosul său, mai ales că pe căldura de afară este lichid.

Își recomand să folosește morcovi românești (dacă îi cumperi din supermarket verifică țara de proveniență, pentru că nu prea am mai găsit în ultima vreme).

  • Spală bine morcovii, usucă-I cu o cârpă și apoi curăță-i de coajă și dăi prin răzătoare pe partea cu ochiuri mici.
  • Întinde o hârtie de copt în tavă și pune morcovii răzuiți. Setează temperatura la cea mai joasă treaptă sau chiar poți să lași ușa de la cuptor ușor deschisă.
  • Dacă ești fericita posesoare a unui deshidrator, lasă-I cam 8 h. Iar pe la jumătatea timpului întoarce-i.
  • În cuptor se usucă cam într-o ora.
  • După ce s-au uscat bine în cuptor și s-au răcit este timpul să îi adaugi în ulei.
  • Folosește un borcan de sticlă și lasa-l la soare sau într-un loc cald cam 2 saptămăni.
  • IMPORTANT: pune o etichetă cu data și ce conține.

Varianta în care dai morcovii prin răzătoare și apoi îi pui direct în ulei pe foc nu este cea mai sigură și corectă. Apa conținută de morcovi nu se va evapora în totalitate și există riscul dezvoltării de bacterii. Mai ales că prin încălzire proprietățile uleiului se deteriorează. Pentru a prelungi termenul de valabilitate a uleiul poți să adaugi și câteva capsule de vitamina E.

Sper că vei încerca uleiul de morcovi sau măcar produse care conțin ulei de morcovi și vei observa câte beneficii aduce pielii tale. Iar dacă îl și prepari singură ești eroina mea. Succes.

Pentru ca tenul tău să se bucure din plic de acest ulei minunat este important să-l aplici pe o piele care este curățată în mod regulat de celule moarte și impurități. Poți face și tu acest lucru chiar la tine acasă cu ajutorul măștilor. Încearcă masca cu cireșe sau cea cu căpsuni sau chiar cu orez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *