Puncte negre – îngrijire și îndepărtare în mod natural

masca puncte negre - ingrediente -lectii de frumusete

Mască naturală pentru puncte negre

Orice nas are o problemă. Fie este posesor de puncte negre, fie se cojește și fondul de ten se pare că vrea să-l părăsească de fiecare dată, fie e prea mare, prea lung, etc…

În funcție de tipul de ten și de gradul de îngrijire, aceste probleme pot fi mai pronunțate sau mai puțin.

Există persoane cu ten uscat, cu pori aproape invizibili. Pentru ele problema punctelor negre este ficțiune. Dar, în schimb, au pielea foarte uscată și adesea aceasta se cojește. Pentru noi, celelalte, care avem un ten mixt, sau și mai rău, un ten gras, punctele negre sunt o adevărată problemă. Bineînțeles că se pot ascunde sub un strat de fond de ten, dar ele există și dacă nu vei face ceva pentru ele, se vor mări și vor deveni din ce în ce mai inestetice.

Ce sunt punctele negre și de ce apar?

Punctele negre nu sunt impurități, sunt depozite întărite de sebum care obstrucționează porii dilatați. În contact cu aerul acest depozit de sebum se oxidează și de aici culoarea neagră a punctelor.

Trebuie să fac o precizare și sper să mă fac și înțeleasă

PUNCTELE NEGRE SE POT ÎNDEPĂRTA DE PE TEN DOAR DACĂ SUNT EXTRASE CORECT manual. Adică, sunt extrase de către o cosmeticiană, care știe ce face, sau de către tine, în baie, după duș, când te zărești în oglinda care mărește.

Masca pe care ți-o propun astăzi îți ajută năsucul să fie mai fin, cu puncte negre mai puțin vizibile., dar nu vor fi îndepărtate în totalitate

INGREDIENTE

Lista de ingrediente este foarte complicată ::)). Ai nevoie de un albuș de ou și de un șervețel. Vezi? Foarte complicată.

PREPARARE

Tot ce ai de făcut este să separi albușul de gălbenuș. Păstrează și gălbenușul pentru o altă mască.

masca puncte negre - servetele-lectii de frumusete

Desfă șervețelul în două astfel încât să obții două bucăți de hârtie foarte subțiri.

masca puncte negre - preparare-lectii de frumusete

Taie această hârtie în câteva fășii foarte mici. Cum sunt cele din poza de mai jos.

masca puncte negre - albus-lectii de frumusete

Pe tenul curat, sau mai bine spus pe nasul curat, aplică un strat de albuș de ou. Lipește bucățelele de șervețel pe nas. Mai aplică încă o dată albuș de ou pentru a fixa bine șervețelul. Așteaptă cam 20 de minute până ce masca s-a întărit. O să simți că strânge un pic. Dezlipește cu grijă, începând din exterior spre centrul nasului.

masca - ingrediente -lectii de frumusete-2

Masca ar trebui să se desprindă cu ușurință.

Clătește cu apă călduță și apoi aplică o cremă sau un ser.

BENEFICII MASCĂ PENTRU PUNCTE NEGRE

  • Îndepărtează celulele moarte;
  • Îndepărtează stratul superficial al punctelor negre;
  • Catifelează;
  • Este simplu de realizat;
  • Este eficientă;
  • Este extrem de ieftină;
  • Este super naturală.

Această mască este bine să o repeți periodic și cu multă perseverență. Vei fi răsplătită cu un năsuc mai fic, cu puncte negre care încet, încet se estompează si apar mai greu și per total tu vei fi mai fericită atunci când te vei observa în oglinda care mărește.

În timp ce îți faci această mască , încearcă și o mască cu cireșe, una cu căpșuni sau una chiar exfoliantă cu orez. Aici găsești o mulțime de idei și rețete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *