Ghassoul – miracol pentru Păr și Piele din Maroc

Ghassoul este un tip de argilă cunoscută și sub denumirea de Rhassoul sau Moroccan Lava Clay. Se găsește doar în Maroc în munții Atlas, de unde este extrasă de o singură companie. Astfel, există un monopol în obținerea argilei Ghassoul (să sperăm că nu se vor închide și nici muncitorii nu vor face grevă 🙂

Această argilă este specială în comparație cu celelalte care se folosesc pentru îngrijirea pielii. Proprietățile sale absorbante sunt foarte puternice; conține un procent mai mare de siliciu, magneziu, potasiu și calciu. Are o puternică încărcătură ionică negativă și actionează ca un agent detoxifiant. Toxinele și impuritățile care se acumulează sub sau la suprafața pielii sunt absorbite în compoziția argilei.

Are o textură diferită de argila albă (care este foarte fină), este un pic gronjuroasă. Culoarea este un maro deschis spre gri și are un miros, să zicem, specific. Acesta se poate schimba cu ajutorul altor ingrediente mai parfumate, cum ar fi uleiurile esențiale.

Ghassoul s-a folosit în ritualurile de îngrijire și purificare încă din secolul al XIII-lea de către majoritatea populațiilor din Africa de Nord. Acum face parte și din produsele de îngrijire ale femeii moderne, iar dacă încă nu o folosești este timpul să o faci.

DE CE SĂ FOLOSEȘTI ARGILA GHASSOUL?

împachetări cu argilă ghassoul - lecții de frumusețe

Primul răspuns ar fi pentru că face minuni, care se văd și se simt imediat. Apoi, pentru că poate fi un ingredient esențial pentru prepararea măștilor și pentru că:

 • Absoarbe grăsimea și impuritățile de pe piele sau păr;
 • Ajută părul afectat de mătreață;
 • Reduce frecvența spălărilor, ceea ce este ideal pentru un păr care trebuie spălat o dată la două zile;
 • Destupă porii încărcați;
 • Reface tenul afectat de acne;
 • Catifelează;
 • Micșorează porii dilatați – veste bună pentru tenul mixt și gras;
 • Remineralizează pielea;
 • Reglează secreția de sebum;
 • Este extrem de eficientă;
 • Are efect anti-inflamator, antiseptic și analgezic;
 • Este naturală și nu are nevoie de conservant pentru a ajunge la tine în baie (un motiv în plus să o ai și tu la tine în baie);

CINE POATE FOLOSI ARGILA GHASSOUL?

Se poate folosi de către oricine, indiferent de tipul de ten sau de păr, dar este utilă în special pentru tenul mixt și matur.

CUM POȚI FOLOSI ARGILA GHASSOUL:

Îmi place foarte mult să o adaug în compoziția măștilor pe care le aplic cu conștinciozitate în fiecare săptămână. O folosesc des și în prepararea măștilor pentru păr împreună cu alte pudre magice. Poate înlocui șamponul, dar aici este nevoie de răbdare și perseverență pentru a dezobișnui scalpul de folosirea produselor din comerț.

Este perfectă și pentru un gomaj având o granulație mai mare decât argila clasică, inclusiv pe corp.

Se poate introduce și în prepararea săpunurilor naturale.

Trebuie să menționez că nu este solubilă nici în apă și nici în ulei, de aceea este bine să fie combinată și cu alte ingrediente care să o ajute să se dispreseze mai bine.

mască cu argilă ghassoul - lecții de frumusețe

Cum să introduci argila Ghassoul în rutina ta de îngrijire? Răspunsul ar fi cu pași mici :). Cel mai simplu este să o amesteci cu apă caldă și să o pui pe păr înainte de spălare. Pentru ten o poți aplica simplă ca un exfoliant sau ca ingredient în alte măști. Aici ai câteva sugestii.

ATENȚIE! evită folosirea ustensilelor de metal ca și în cazul celorlalte argile.

Pune pe lista ta de cumpărături și această argilă și nu vei regreta, mai ales că este un produs cu termen de valabilitate mare și care necesită o investiție mică. Eu o cumpăr de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *