Dovleac și Tămâie pentru ochi fără cearcăne

Dovleac + Scorțișoară +Cuișoare + Nucșoară = Super plăcintă.

Iubesc plăcinta de dovleac iar astăzi am fost foarte harnică și am încercat o rețetă de prăjitură raw vegană cu dovleac. Wow ce gust și ce parfum. Dar și mai mult m-am bucurat când am încercat o mască pentru ochi chiar cu dovleac.

cremă dovleac

Am folosit ingrediente extrem de simple, mai ales dacă îți place dovleacul și te bucuri de el în această perioadă. Este musai să încerci această mască dacă ai dovleac în frigider cu care vrei să prepari o plăcintă sau o supă.

INGREDIENTE

ingrediente mască dovleac
 • Suc de dovleac  – 2 linguri;
 • Miere – o linguriță;
 • Ulei esențial de tămâie – 2 picături;
 • Dischete demachiante.

Cantitatea de mai sus ajunge pentru 2/3 aplicări și se poate păstra în congelator pentru mai mult timp.

Dovleacul este un ingredient cu multe beneficii pentru piele, atât în interior cât și la exterior. Este o sursă importantă de vitamina C, care este un antioxidant puternic. Conține beta caroten care vindecă pielea expusă la soare și îi îmbunătățește textura. Cel mai important este că ajută la producerea de colagen, îmbunătățind tonusul și elasticitatea. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care am ales să îl folosesc ca ingredient principal într-o mască pentru ochi. Și trebuie să menționez că îi ador și culoarea.

Am adăugat și miere care aduce un plus de enzime și vitamine, care îți vor ajuta pielea delicată din jurul ochilor.

Iar pentru un plus de eficiență am apelat la artileria grea: uleiul esențial de tămâie. Este un must pentru riduri, fiind un bun regenerant și cicatrizant.

PREPARARE

Sucul de dovleac a fost ușor de pregătit pentru că îl foloseam deja pentru prăjitură. Am adăugat mierea și am amestecat bine, după care am pus și cele două picături de tămâie.

preparare mască

Am tăiat două dichete în jumătate și le-am înmuiat în compoziția preparată. Ce culoare și ce parfum!

masacă cu dovleac pentru ovhi

Le-am aplicat sub ochi și m-am așezat liniștită în pat. După 10 minute le-am întors pe cealaltă parte și am mai stat un pic. Am șters masca cu o dichetă curată umezită cu apă și am aplicat o cremă pentru ochi.

Am înmuiat încă 2 dischete, le-am pus pe hârtie de copt și le-am pus în congelator. Se păstrează foarte bine și sunt la îndemână. Înainte de a le folosi, scoate masca din congelator și așteaptă să se dezghețe înainte de a o aplica pe ochi.

BENEFICII

 • Catifelează;
 • Hrănește pielea cu o mulțime de antioxidanți;
 • Luminează;
 • Are efect calmant și antiinflamator;
 • Întinde ridurile fine;
 • Relaxează;
 • Este naturală și eficientă.

Dacă încă nu ai dovleac sau nu îți place, aici găsești și alte măști pentru ten sau păr. Poți încerca o mască cu castraveți sau una tot cu tămâie.

Îmi doresc să încerci această mască și să ai grijă de pielea delicată din jurul ochilor, doar în felul acesta vei întârzia apariția ridurilor premature. Enjoy

PS: uleiul esențial de tămâie l-am luat de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *