Crema de Îngrijire – mod de preparare.

Cum se prepară o cremă?

Te-ai gândit vreodată din ce se prepară o cremă și cum ajunge la tine în baie? Ce magie se întâmplă ca toate ingredientele să devină atât de cremoase, fine, parfumate și să-ți înfrumusețeze tenul?

Hai să facem lumină pentru că este chiar simplu (cel puțin așa mi se pare mie).

O cremă este o combinație de uleiuri, apă, emulsifiant și ingrediente active.

creme - lecții de frumusețe

Din câte știi, apa și uleiul nu se plac deloc și nu vor să se amestece. Acest lucru se poate doar dacă le vine ceva în ajutor. Mai exact o ceară emulsifiantă care este diferită de ceara de albine.  Și mai simplu această ceară are două molecule, una care iubește apa și una care iubește uleiul și astfel, le combină pe amândouă. O ceară emulsifiantă poate fi de mai multe feluri, unele sunt mai chimice iar altele se produc din ingrediente mai naturale, cum ar fi uleiul de măsline.

Astfel, punem apă, ulei și ceara magică, care le va combina pe amândouă. Toate acestea de obicei sunt încâlzite, dar sunt și situații când ingredientele folosite nu suportă temperaturi ridicate și toată magia se petrece pe răcoare.

cântărire ingrediente cremă - lecții de frumusețe

Bun, deci am topit ceara și unturile, am încălzit și apa iar acum le combinăm cu ajutorul unui mixer. Acum toate se vor transforma într-un lichid albicios care încet începe să se îngroasă pe măsură ce se răcește.

În această etapă urmează să se adauge ingrediente concentrate care au diverse beneficii pentru piele, cum ar fi uleiuri esențiale, vitamine, coenzima Q10, acid hialuronic și extracte de plante. Acestea se adaugă într-o cantitate mică și se găsesc la finalul etichetei.

Iar la sfârșit se adaugă un conservant. Fară el crema nu poate să ajungă la tine în baie și nicăieri altundeva. La doar 48 de ore după ce se prepară o cremă care nu conține conservant, se dezvoltă bacterii și microbi care o fac periculoasă pentru folosirea pe piele.

încălzire uleiuri pentru o cremă-lecții de frumusețe

După ce s-a răcit complet, crema se transferă într-un recipient steril si este etichetată.

Cam acesta este procesul în mare de prepararea a unei creme.

Dacă ne referim la producția pe scară largă, lucrurile se schimbă un pic. Principiul rămâne același doar că ingredientele sunt, să zicem, mai diferite. Se vor folosi substanțe care să îngroase, silicoane care să ofere o senzație plăcută pe piele, conservanți mai puternici, ceva mai multă apă (e ieftină) și numeroase substanțe chimice cu foarte puține beneficii reale pentru piele, printre care trebuie să amintesc de parfum.

Acest ingredient este folosit în principal pentru a masca mirosul neplăcut al unor ingrediente și pentru a o face mai atractivă pentru consumatorul final, adică tu care vei fi încântată de un miros fin de castravete, cocos sau trandafiri. Boom! Acestea, deși reproduc un miros familiar, nu sunt obținute în mod natural ci sunt sintetice. PS: Mirosul de trandafiri există în mod natural dar este atât de scump!!!

Pentru a evita să îți pui pe piele prea multe chimicale, citește întotdeauna eticheta și dă un search pe google dacă ceva nu îți sună bine și citește acest articol.

Aici găsești produse de îngrijire preparate cu multă dragoste și fără bălării (PEG, PARABENI, ULEI MINERAL, PARFUM, COLORANȚI SINTETICI, ORGANISME MODIFICATE GENETIC). Au în compoziție o mulțime de plante și uleiuri fine și exotice, organice, multe uleiuri esențiale certificate CPRG (pot fi înghițite) și sunt colorate cu ajutorul plantelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *