5 Afecțiuni din interior care influențează Tenul

Afecțiuni care influențează Tenul

Pielea este un organ extrem de complex, care muncește foarte mult pentru noi. Între starea de sănătate generală și piele există o strânsă legătură. Orice dereglare se repercutează și asupra tenului, lucru cunoscut încă din timpuri îndepărtate. Modul de a trăi, de a ne hrăni, de a gândi, de a ne odihni, are un cuvânt greu de spus în întreaga înfățișare.

Am alcătuit o listă scurtă cu cele mai importante lucruri care îți influențează pielea.

1. Lipsa hidratării

Apa este extrem de importantă pentru procesele fizice și chimice ce au loc în organism. Pentru piele oferă tonus și elasticitate, o face mai suplă și catifelată. O piele deshidratată își schimbă culoarea, se usucă, apar ridurile și își pierde din tonus.

afectiuni ten-apa-lectii-de-frumusete

2. Afecțiuni digestive

Îl consider acest punct cel mai important pentru că tulburările digestive au probabil cea mai mare influență asupra tenului. Tubul digestiv mai este numit și al doilea creier, iar funcționarea lui la parametrii normali este foarte importantă pentru întregul organism. De cele mai multe ori ne transmite mesaje vizibile pe ten, cum ar fi acneea, eczemele și chiar și dermatitele.

O alimentație echilibrată este bogată în vitamine, săruri minerale, enzime. Lipsa acestora determină uscăciune și descuamarea pielii.

Condimentele și băuturile alcoolice pot determia o vasodilatație persistentă. Astfel, vinișoarele roșii de pe nas, obraji se pot datora unei alimentații necorespunzătoare dar și funcționării defectuase a ficatului.

Intestinul leneș care nu vrea să muncească în fiecare zi pentru evacuarea deșeurilor duce la apariția erupțiilor și a coșurilor.

3. Afecțiuni ale glandelor endocrine

Principalele glande endocrine sunt: hipofiza, hipotalamus, glanda tiroidă, glandele suprarenale, pancreasul endocrin, testicol, ovar, timus, epifiză.

Cu siguranță ți s-a întâmplat ca înainte de perioada delicată din lună să îți apară coșuri profunde, pielea să devină mai uleioasă și chiar să apară puncte negre. Toate acestea se întâmplă din cauza hormonilor din organism. De aceea, un sistem endocrin care funcționează bine se traduce printr-un ten frumos.

4. Starea psihică

Chiar și aceasta se manifestă la nivelul pielii. Emoțiile înroșesc tenul, șocurile puternice pot determina chiar depigmentarea sau apariția unor leziuni. Starea de oboseală se reflectă imediat asupra tenului prin accentuarea cearcănelor. Ridurile dintre sprâncene se accentuează înainte de vreme când suntem nervoși și ne încruntăm.

5. Circulația

Unele afecțiuni ale organelor interne pot determina fragilitatea capilarelor, ceea ce poate duce la apariția cuperozei. Unele boli de ficat, ovare sau chiar constipația pot influența circulația sanguină.

afectiuni-circulatia-lectii-de-frumusete

Aș putea să-ți povestesc mult mai multe, pentru că subiectul este extrem de vast, dar vreau să reții că că pentru a avea un ten curat, catifelat și frumos este nevoie să știi ce se întâmplă mai întâi în interior. Analizează-ți obiceiurile alimentare, stările și rutina, și vezi unde poți face mici schimbări care să te ajute și să-ți facă viața mai ușoară și tenul mai frumos. Până remediezi ce este în interior, încearcă :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *