Acneea – 5 metode de vindecare

Acneea este o problemă serioasă. Pe lângă aspectul inestetic ea ne transmite că în interiorul corpului este o problemă.

Foarte multe dintre noi credem că este o afecțiune care vine din exterior. Dar din păcate este ceva ce ține de interior. Mereu spun că  acneea este an inside job.  Astăzi îți povestesc despre ce schimbări trebuie să faci la interior pentru a spune cu adevărat adio acneei.

Alimente out

Sunt anumite alimente care favorizează apariția coșurilor pe ten și se obțin rezultate spectaculoase doar de la acest prim pas.

  • Zahărul cauzează dezvoltarea bacteriilor rele (avem și din acelea bune). Astfel, micile ciocolățele, pateuri, înghețate și multe alte alimente care conțin zahăr reprezintă un motiv de coșuri.acneea si zaharul
  • Făinoase – și aici mă refer la cele proaste pe care le cumperi din supermarket, înclusiv pâinea, covrigii, etc.
  • Lactate – există studii care au demonstrat că produsele lactate favorizează apariția acneei. Se obțin super rezultate doar prin eliminarea lor din alimentație. Do not panic! Există sute de rețete care să te ajute să le introduci ușor pe cele vegetale.
  • Uleiurile hidrogenate.

Alimente In

acneea alimente bune

În primul rând înlocuiește ceea ce scoți cu multe fibre. De preferat din legume dar și cele din fructe sunt bine-venite. Un baton cu cereale este de departe, de foarte departe, benefic pentru piele. În schimb un fruct vine cu vitamine și fibre care îl fac mult mai valoros pentru organism decât batonul dietetic cu cereale. So aici este alegerea ta.

Dacă tot uleiurile hidrogenate sunt out înlocuiește-le cu grăsimi sănătoase. Poți încerca să gătești cu ulei de cocos fără miros.

Mulți antioxidanți, mulți. Aici este nevoie de o întreagă carte pentru a încerca să le cuprind pe cele care ne ajută organismul.

Supliment cu zinc.  Aici găsești mai multe informații despre cât este de benefic organismului.

Probiotice și reglarea tranzitului intestinal

Un tranzit intestinal normal presupune o vizită la baie cel puțin o dată pe zi. Orice persoană pe care am întâlnit-o și care avea diverse probleme pe ten nu avea un tranzit normal. De foarte multe ori acneea se remediază considerabil sau chiar dispare atunci când tranzitul intestinal este normal și toxinele sunt eliminate cu ajutorul celorlalte sisteme responsabile de curățenie (sistemul digestiv, ficat, rinichi, sistem limfatic).

Probioticele vin să completeze bacteriile bune din intestine și pot aduce schimbări excepționale atunci când sunt luate cu perseverență în fiecare zi. Acestea sunt cele pe care eu le-am încercat și recomandat și altor cliente.

Ulei esențial de Arbore de Ceai (Melaleuca)

Trebuie să fie nelipsit din rutina de îngrijire a oricărei persoane care are un ten cu probleme.  Este purifiant, antiseptic și antibacterian. Poți investi într-o cremă care conține tea tree (dar atenție și la restul ingredientelor) sau chiar într-un ulei esențial. Pe aceasta îl poți aplica diluat chiar deasupra coșurilor care încep să apară.

melaleuca - acneea - tratament

Cosmeticele

În ultimii ani a apărut o nouă formă de acnee. Cea provocată de folosirea incorectă sau excesul de anumite produse cosmetice. Există persoane cu o sensibilitate ridicată și care se pot umple de coșuri după ce folosesc unele produse. De aceea, mare atenție. Nu este nevoie să ai o mini sephora la tine în baie. Te poți îngriji și cu un minim de produse și să le consumi în termenul de valabilitate corespunzător.

acneea - ana -beauty

Lista mai conține și alte schimbări de făcut care te ajută să spui adio tenului acneic, dar mă opresc aici. Zic că e destul de multă informație. Important este să începi de undeva, orice schimbare e binevenită și este posibil să fie chiar cea de care corpul tău are nevoie.

Un mic sfat: înainte de a te duce la dermatolog pentru a primi o rețetă cu clasicul tratament pentru acnee, încearcă o vizită la laboratorul de analize și la ginecologie.

Mult succes și dacă ai nevoie de alte informații sau recomandări privind acneea sau alte probleme ale tenului, lasă-mi un mesaj.

Îți multumesc că mi-ai oferit 5 minute din timpul tău și îmi doresc din suflet ca informațiile de aici să te ajute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *