Acid Hialuronic sau adio deshidratare

acid hialuronic - lectii de frumusete

Acid hialuronic sau adio deshidratare

Îmi amintesc de primele produse preparate cu acid hialuronic. Wow! eram extaziată mai ales când observam ce diferență se simte pe ten.

Dacă ai tenul uscat și totuși bei apă, acidul hialuronic este ceea ce-ți lipsește.

Ce este acidul hialuronic?

Se găsește în mod natural în corpul uman, în piele, în articulații, țesut conjuctiv. Este un glicozaminoglican (pe scurt GAG). Împreună cu colagenul și elastina sunt printre principalii constituenți ai dermei (al doilea strat al pielii) și sunt responsabili pentru aspectul exterior al acesteia.

Sunt molecule foarte importante deoarece prezintă o capacitate deosebită: fixează apa cu pănă la 1000 de ori volumul lor.

acid hialuronic apa - lectii de frumusete

Acidul hialuronic redă aspectul plin, neted și hidratat și se consideră că asistă la menținerea echilibrului de sare și apă.

Până acum doar lucruri bune, dar trebuie să-ți spun că pe măsură ce ne maturizăm, cantitatea de acid hialuronic din corpul nostru scade treptat. De aceea este nevoie de un aport adus din exterior cum ar fi cremele care conțin acid hialuronic.

În cosmetică, acesta este un ingredient activ cu efect puternic hidratant. Se prezintă sub formă de pulbere albă și este des întâlnit în cremele antirid și de hidratare.

Există două tipuri de acid hialuronic:

acid hialuronic pudra - lectii de frumusete
  • LMW (low molecule weight) are masa moleculară mică și pătrunde mai adânc în piele.
  • HMW(high molecular weight) – masa moleculară mare și pătrunde superficial în piele.

Indiferent de tipul de acid hialuronic denumirea INCI este sodium hyaluronate.

Acid hialuronic LIPO

Acesta este un acid dispersat deja în ulei și este special conceput pentru produsele care nu conțin apă. Se obține printr-o tehnologie de încapsulare care asigură dispersarea moleculelor de acid cu masă moleculară mică în mediu uleios.

Denumirea INCI (adică cum îl vei găsi pe eticheta produselor cosmetice) este Sodium Hyaluronate,  Ricinus Communis Seed Oil

Proprietățile acidului hialuronic

  • Este un excelent hidratant, reține apa în piele;
  • Umple liniile și ridurile fine;
  • Protejează împotriva deshidratării;
  • Netezește pielea;
  • Are efect antirid;
  • Este un ingredient foarte bine tolerat de piele.

Cine poate folosi acid hialuronic?

În principiu orice ten poate beneficia de pe urma folosirii acestui ingredient. Este bine să-l introduci în rutina ta de îngrijire când încep să apară primele riduri fine. Este foarte benefic pentru tenul deshidratat, matur, afectat de descuamări.

Pentru prepararea cosmeticelor se folosește într-o cantitate redusă, 0,1 – 1%. Este solubil doar în apă. Astfel, se poate introduce doar în produse care au în compoziție și apă. Pe eticheta produselor cosmetice trebuie să apară mai pe la finalul listei chiar și după conservant.

Pe lângă acest minunat ingredient este important să consumi și apă, multă apă. Iar pentru un boost de hidratare poți să încerci o mască.

Credit foto: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *